"ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΞΕΡΙΖΩΣΕΙΣ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ
ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ
ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΣΕΙΣ ΤΟΝ ΤΟΠΟ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ"

(Από επιγραφή σε άγαλμα της Παναγίας
που μετέφεραν πρόσφυγες της Αλγερίας
σε παρεκκλήσι στην Τουλών της Γαλλίας το 1962)

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΜΟΡΦΟΥ
*** ΙΔΡΥΣΗ:4/10/1994
***ΤΟΠΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ: Λεμεσός (λόγω προσφυγιάς)***ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ:Τ.Θ.51910, 3509 Λεμεσός
***ΤΗΛΕΦΩΝΟ:25714709
***ΣΤΟΧΟΙ:- Ενίσχυση της συνοχής και αλληλεγγύης μεταξύ των Μορφιτών - Διατήρηση της μνήμης των κατεχομένων εδαφών μας και καλλιέργεια αγωνιστικότητας - Συμμετοχή των Μορφιτών στην κοινωνική και πολιτιστική ζωή


Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΡΗΤΗΣ

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΩ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ
ΟΠΩΣ ΔΟΘΗΚΕ ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΜΟΡΦΟΥ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Ξεκινούμε με τη βοήθεια του Θεού την Παρασκευή 17/08/2012 στις 12.30 μ.μ.από τον Αη Γιώρκη Χαβούζας και στις12.45 μ.μ. από το Μελή. Πετούμε στις 3.30 μ.μ με Κυπριακές Αερογραμμές. Θα φτάσουμε στο Ηράκλειο και σε 2,5 ώρες από εκεί στη Σητεία. Τα ξενοδοχεία μας θα είναι το Εlysse και το Φλοίσβος. Είναι δίπλα –δίπλα και δεν ξέρουμε που θα μένει ο καθένας. Τα χωρίζει ένας δρόμος από τη θάλασσα. Πάρτε τα μαγιό σας. Αν δεν έχετε... φορέστε ρόπες όπως οι γιαγιάδες μας. Το βράδυ να φροντίσουμε όλοι μαζί να πάμε σε κοντινή ταβέρνα με μουσική.

ΣΑΒΒΑΤΟ Το πρωί ξεκινούμε για τη Μονή Τοπλούζ. {Κατάλληλα ντυμένοι} Αφιερωμένη στην Παναγία Ακρωτηριανή. Επιβλητικό κτήσιμο. Έχει Μουσείο Χαλκογραφικών χαρακτικών από μοναχούς του Αγίου όρους. Παράγουν προϊόντα Βιολογικά. Έπαιξε σημαντικό ρόλο στην αντίσταση εναντίων Ενετών και Τούρκων. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τον Κάτω Ζάκρο{Αρχαιολογικό χώρο} Εκεί υπάρχει το 4ο Μινωϊκό ανάκτορο -1600 π.χ.Βρέθηκαν χάλκινα διακοσμητικά από την Κύπρο. Ξεχωριστές οι πηγές του με πλατάνια. Το φοινικόδασος Βάϊ με 250 στρέμματα και 4,500 φοίνικες. Τέλος της 1ηςεξόρμησης μας.Εδώ θα φάμε. Παραλία που κέρδισε τη γαλάζια σημαία της Ε.Ε. Το βράδυ κατά παρέες στις ταβέρνες και στα καπηλειά.

ΚΥΡΙΑΚΗ : Εκκλησία, Μουσεία, περιδιάβαση όπου θέλει ο καθείς.Γνωρίστε τη Σητεία. Ξεκούραση το μεσημέρι. Το απόγευμα στις 5 φεύγουμε για τα Έξω Μουλιανά όπου και η εκδήλωση μας. Εκεί θα φάμε το βράδυ.

ΔΕΥΤΕΡΑ: Φεύγουμε για Ιεράπετρα για να γνωρίσουμε τη νοτιότερη πόλη της Ευρώπης στο Λυβικό πέλαγος. Μετά θα καταλήξουμε στο χωριό -Μακρύ Γιαλό για μπάνιο και φαγητό. Θεωρείται μια από τις καλύτερες παραλίες με μια φυσική,προσεγμένη εξέλιξη.

ΤΡΙΤΗ: Μια πιο μακρινή και ξεχωριστή εκδρομή στον Άγιο Νικόλαο για λίγη ώρα , μετά μια επίσκεψη στην Ελούντα{πρώην γραφικό ψαροχώρι} στον κόλπο του Μεραμπέλλου, με τα περισσότερα ξενοδοχεία 5 αστέρων. Πρωθυπουργοί, Προέδροι ξένων χωρών, Σείχιδες, ηθοποιοί καταφθάνουν εδώ για διακοπές. Γιατί όχι και ΜΕΙΣ ;; Η Σπιναλόγκα θα είναι η πιο σημαντική ίσως επίσκεψη της ημέρας. Καθημερινά έχει μέχρι 1500 επισκέπτες { 2ημετά τη Κνωσσό}. Οι τελευταίοι λεπροί έφυγαν το 1957. Οι Ενετοί έκαναν απόρθητο φρούριο το μικρό νησί. Έχει Βενετσιάνικο κάστρο. Από το χωριό Πλάκα θα πάρουμε το καραβάκι. Στοιχίζει 10 ευρώ να πάς και να ρθείς. Είσοδος στο νησί 2ευρώ. 

ΤΕΤΑΡΤΗ: Πρόταση να πάμε στο Δικταίο Άνδρο και σπήλαιο . Θα κοστίσει κάπου 10 ευρώ το λεωφορείο.

ΠΕΜΠΤΗ:Πρόταση για τα Χανιά. Περίπου 10 ευρώ ο καθένας. Θα μας λείψουν όσοι δεν θα πάνε!!!!!!





   


   
 















 












Δεν υπάρχουν σχόλια: