"ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΞΕΡΙΖΩΣΕΙΣ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ
ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ
ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΣΕΙΣ ΤΟΝ ΤΟΠΟ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ"

(Από επιγραφή σε άγαλμα της Παναγίας
που μετέφεραν πρόσφυγες της Αλγερίας
σε παρεκκλήσι στην Τουλών της Γαλλίας το 1962)

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΜΟΡΦΟΥ
*** ΙΔΡΥΣΗ:4/10/1994
***ΤΟΠΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ: Λεμεσός (λόγω προσφυγιάς)***ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ:Τ.Θ.51910, 3509 Λεμεσός
***ΤΗΛΕΦΩΝΟ:25714709
***ΣΤΟΧΟΙ:- Ενίσχυση της συνοχής και αλληλεγγύης μεταξύ των Μορφιτών - Διατήρηση της μνήμης των κατεχομένων εδαφών μας και καλλιέργεια αγωνιστικότητας - Συμμετοχή των Μορφιτών στην κοινωνική και πολιτιστική ζωή


Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2009

ΜΝΗΜΕΙΟ ΠΕΣΟΝΤΩΝ ΤΗΣ ΜΟΡΦΟΥ


Σημαντικό γεγονός για τον Όμιλο μας το 2003 ήταν η ανέγερση μνημείου Πεσόντων της Μόρφου στον Αστρομερίτη, στο δρόμο που οδηγεί στην αγαπημένη μας πόλη. ( Σήμερα είναι μέσα στο δικό μας σημείο ελέγχου της εισόδου προς τη Μόρφου).Στο μνημείο υπάρχουν τα ονόματα των Πεσόντων της Μόρφου κατά τη διάρκεια της τουρκοκυπριακής ανταρσίας το 1964 και της τουρκικής εισβολής το καλοκαίρι του 1974 αλλά και τα ονόματα των αγνοουμένων της Μόρφου. Τα αποκαλυπτήρια του μνημείου έγιναν την Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2003. Για περισσότερες πληροφορίες δες τις πιο κάτω φωτογραφίες:





Με τα νέα δεδομένα των εκταφών και της διερεύνησης με τη μέθοδο του DNA στους πεσόντες αντί στους αγνοουμένους ανήκουν ο Πολύκαρπος Πρατσής (δες παλιότερα αναφορά μας στα αποκαλυπτήρια ανδριάντα του στη Λευκωσία) και ο Διονύσης ( Σάκης ) Παλαιολόγου.






























































2 σχόλια:

stalamatia είπε...

Δεν πρέπει να ξεχνάμε αυτούς που έδωσαν τη ζωή τους για την πατρίδα.
Πολλά ονόματα από τους διοργανωτές και μέλη ακούγονται γνωστά ,την κυρία Μαρούλλα Ιορδάνου την είχα δασκάλα στο χωριό μου.

ΑΠΑΘΕΙΑ ΤΕΛΟΣ είπε...

Συμφωνώ Σταλαματια.Είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε για αυτούς που θα μπορούσαν να βρίσκονται ανάμεσά μας. Ιδιαίτερα όταν είναι γνωστοί μας πονάει περισσότερο.